På søndag hadde vi skinkestek til middag.
Vi fikk ca 400 g til overs,
Skinkegrateng:
4 porsjoner
ca 400 g kokt/stekt skinke(gjerne røkt)
4 dl ferdig kokt fullkorns makaroni
1 purreløk
1 rød paprika
2 egg
2 dl fløtemelk eller melk
2 dl revet ost
litt salt og masse grovmalt pepper
*
200 g ca 30 minutter
Del opp skinke
og grønsaker.
kok makaroni og bland alt i en ildfast form.
Bland sammen melk, egg og revet ost.
***
Krydder med litt salt (husk skinka og osten er salt)
og masse grovmalt pepper.
Hell over eggeblandingen.
Sett forma i forvarmet ovn 200 grader.
Stek til eggeblandingen er stivnet og gratengen er gylden.
Server gratengen varm.
*
Vi spiste den som den var,
men du kan servere brød og eller salat til.
Å det hørtes nydelig ut 🙂 Og så kjekt etter jul også, lager alltid svensk juleskinke og det blir også alltid litt igjen 😉 Tusen takk for nok en herlig oppskrift 🙂
Håper du får en god natt med herlige drømmer 🙂
Nina