Det er ikke mye som dufter og smaker bedre enn fersk gjærbakst.
Kringler med gresskarkjerner:
32 stk
6 dl melk
1,2 dl rapsolje
2 egg
50 g gjær
1 dl vann
2 ss sukker
ca 1,4 kg hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 dl gresskarkjerner
+
1 egg
ca 2 dl gresskarkjerner
Rør ut gjæren i 1 dl lunken vann.
La det stå og gjære seg i ca 5 min.
Varm melken så den er fingervarm (37g)
Bland sammen egg gjær olje og melk.
Ha 1 kg mel, gresskarkjerner, sukker, salt og bakepulver
i en kjøkkenmaskin og bland i vesken.
Kjør deigen sammen og tilsett litt og litt mer mel,
så at du ser at deigen så vidt slipper kanten av kummen.
Sett den til heving i minst 40 minutter på et lunt sted.
Ta den ferdighevede deigen ut bakebordet og del den i 32 deler.
er deigen klissete kan du bruke litt mel til utbaking.
Rull ut evner til lange pølser og form til kringler, som vist på bilde.
Legg kringlene på bakepapirkledde stekebrett.
Pisk sammen et egg og pensel det på kringlene.
Strø på gresskarkjerner.
Hev kringlene i ca 30 minutter.
Stek kringlene i forvarmet ovn 225 g i ca 8 minutter.
Varmluft 225 g i 6-8 minutter.
Avkjøl kringlene på rist.
Kringlene er kjempefine og fryse.
Server gjerne gravlaks og sennepsaus til.
oppskrift på gravlaks-sennepssaus finner du her
Mmmm.