Gravlaks med dilldampet potet, gravlakssaus og egg.


Lettvint kosemat!

 Gravlaks med dilldampede poteter, gravlakssaus og egg:
Pr porsjon
150 g gravet laks
2-3 dilldampede poteter
1 middels kokt egg
2 ss gravlakssaus
 Skrell potetene bruk gjerne mandelpotet.
Legg godt med fersk dill over,
og damp eller kok potetene til de er kokte.
Kok eggene, plommen skal være bløt.
 Gravlakssaus:
3 ss god sennep gjerne dijon-sennep
1/4 ts salt
2 ts brunt sukker (eller hvitt)
2 ts sitronsaft
1 dl olje
2 ts tørket dill eller 2 ss fersk finklippet dill
*
Ha sennepen i en bolle,
spe litt og litt olje i og rør godt,
 som om du lager majones.
Rør inn sitronsaften, sukker og salt.
 Ha til sist i dillen.
Smak til med mer, om den trenger mer sødme eller syre.
Skjær opp gravlaksen og legg den, de kokte potetene på en tallerken.
Legg på egget og del det i to, hell gravlakssaus over og server.
Skal det serveres til fest, serveres det gjerne øl og snaps til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.