Kremet blåskjellsuppe


 Deilig kremet blåskjellsuppe.

Kremet blåskjellsuppe:
til 6 personer
2 nett blåskjell (ca 2 kg)
300 g laksefilet
300 g torskefilet
3 middels store gulrøtter
1/2 chili
2 hvitløkbåter
litt kantareller (kan utelates)
1 liter god fiskekraft eller fiskebuljong
3 dl fløte
2 ss godt smør
2 ss olivenolje
2 ss østerssaus
3 ss sitronsaft
2 ts gurkemeie
2-3 ss maisennamel utrørt i litt kaldt vann
1 bunt urter presille/dill/løpstikke/ringblomst
nykværnet pepper (og litt salt vist det trengs.)
 Vask blåskjellene godt i kaldt vann. Kast de som ikke lukker seg.
Ha de i ei stor gryte og hell over varm fiskekraft.
La de koke opp. 
Når de så vidt har åpnet seg tas de av varmen.
Hell de over i et dørslag/stor sil som står over en stor kumme.
Ta ut innmaten av 3/4 av blåskjellene
Sett alle skjellene til side.
Varm smør og olje i gryta og fres oppdelt hvitløk, chili og gurkemeien .
Rør og la det ikke bli brent.
 Del opp gulroten i biter.
 Hell tilbake kraften i gryta, tilsett gulrøttene og la det få et oppkok.
sett ned varmen og tilsett den skinnfrie oppdelte fisken, soppen
og halvparten av urtene som er hakket opp.
La det stå og trekke et par minutter.
 Tilsett fløten, østerssausen, sitronsaften og blåskjellene.
 Rør ut maisennamelet i litt kaldt vann og hell det i.
La det få et lite oppkok, rør forsiktig.
Hakk opp resten av urtene og strø over like før servering. 
Server gjerne godt surdeigsbrød til suppen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.