Iskake med jordbær og daim


Sommerlig iskake med jordbær og daim!

Iskake med jordbær og daim:
Mandelbunn:
3 eggehviter
150 g malte mandler
100 g sukker
*
Is:
3 eggeplommer+ 1 egg
3 dl fløte
2 ss sukker
3/4 stor daim
200 g most jordbær
*
Pynt:
1/4 stor daim
6-7 små jordbær
*
til servering:
500 g ferske jordbær
 Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker.
Pisk til det blir en seig masse.
Vend inn malte mandler.
Hell deigen i ei 26 cm rund kakeform,
 hvor bunnen er dekt med bakepapir.
Stek mandelbunnen i 20 minutter, forvarmet ovn 180 g.
Avkjøl mandelbunnen helt.
Is:
Pisk sammen eggeplommer, egg og sukker til tykk eggedosis.
Hakk daimen i biter og mos jordbærene.
 Pisk krem av fløten, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Hell isrøra over den avkjølte mandelbunnen.
 Strø daim rundt og ha de små jordbærene i midten.
Frys kaka i minst 4 timer eller gjerne natta over.
Iskaka bør tas ut av fryseren ca 20 minutter,
 før den skal serveres.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.