Tekake med rosmarin


Tekake med rosmarin, men husk: bare litt rosmarin! 🙂

 Tekake med rosmarin:
 ca 700 g hvetemel
4 dl melk
100 g smeltet smør
2 egg
150 g sukker
50 g gjær+ 1/2 dl lunken vann
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
*
topping:
100 g mykt smør i terninger
100 g sukker
2 ss kanel
 1 kvist rosmarin
 Rør ut gjæren i det lunkene vannet.
 La det stå i 2-3 minutter, til du ser at det har begynt å gjære.
Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bakebolle.
Bland sammen smeltet smør, melk og eggene.
Hell  melkeblandingen og gjærblandingen  i melet .
 Arbeid deigen sammen, kna den i minst 5 minutter.
Legg den tilbake i bakebollen,
dekk med lokk og et håndkle.
La den heve til dobbel størrelse, på et lunt sted.
 Kle langpanna, eller to mindre former med bakepapir.
legg deigen i formen(e) og klem deigen utover.
Lag hull i deigen med fingrene.
 Strø på sukker og kanel, og fordel smøret utover.
Hakk opp rosmarinblader, strø dem utover.
Ikke overdriv, det skal bare være litt smak av rosmarin.
Jeg bruket ca 20 blader…
*
La den nå heve i ca 30 minutter.
Sett stekeovenen på 200 grader.
La tekaken(e) steke i  ca 20 minutter på 200 grader. 
Til den er gylden.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.