Gravlaks med dilldampet potet, gravlakssaus og egg.


Lettvint kosemat!

 Gravlaks med dilldampede poteter, gravlakssaus og egg:
Pr porsjon
150 g gravet laks
2-3 dilldampede poteter
1 middels kokt egg
2 ss gravlakssaus
 Skrell potetene bruk gjerne mandelpotet.
Legg godt med fersk dill over,
og damp eller kok potetene til de er kokte.
Kok eggene, plommen skal være bløt.
 Gravlakssaus:
3 ss god sennep gjerne dijon-sennep
1/4 ts salt
2 ts brunt sukker (eller hvitt)
2 ts sitronsaft
1 dl olje
2 ts tørket dill eller 2 ss fersk finklippet dill
*
Ha sennepen i en bolle,
spe litt og litt olje i og rør godt,
 som om du lager majones.
Rør inn sitronsaften, sukker og salt.
 Ha til sist i dillen.
Smak til med mer, om den trenger mer sødme eller syre.
Skjær opp gravlaksen og legg den, de kokte potetene på en tallerken.
Legg på egget og del det i to, hell gravlakssaus over og server.
Skal det serveres til fest, serveres det gjerne øl og snaps til.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.