Grateng med falukorv og makaroni, servert med stekte poteter og cherizopølse


Grateng med falukorv og makaroni
 servert med stekte poteter og cherizopølse.



Til 4 personer :
3 dl( fullkorns )makaroni
1 l vann
400 g falukorv
40 g smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
2 egg
salt og pepper
100 g raspet ost
+
4 cherizopølser
8-10 mandelpoteter
paprika og sukkererter eller annen salat
Lag hvit saus av smeltet smør, mel og melk.
Kok makaronien som vist på pakken.
Ta av skinnet på falunkorven og del den i biter.
Pisk sammen de to eggene.
 Bland falunkorven, makaronien og egget i den hvite sausen.
Smak til med litt salt og masse nykværnet pepper.
Ha gratengen i en ildfast form, 
rasp osten og ha den over.
Stek gratengen i forvarmet ovn i 20- 30 minutter.
Osten skal være gylden.
Mens gratengen er i oven kokes potetene.
Stek de kokte potetene sammen med cerizopølsene.
Det trenges ikke ekstra fett.
Serve  gjerne salat ved siden av.
Grateng er deilig hverdagsmiddag. 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 tanker om “Grateng med falukorv og makaroni, servert med stekte poteter og cherizopølse

  • Mona Lygre

    Tusen, tusen takk for middags-tipset!! -Vi har akkurat spist oss stappmette av en rett jeg lagde som ligner ganske mye på denne. Det smakte forbausende godt, og jeg kommer garantert til å lage dette flere ganger. Mvh Mona L.

  • Bente

    Oi, denne må jeg prøve en gang! Har lurt på om man kan bruke falukorv i middager, og her ser jeg jo det! Gleder meg til å smake, takk for tips!

  • Magne D. Antonsen

    Hei Gry!

    Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG