Eclairs


 Eclaris deilige så vannbakkels like kaker.
Supre og bake opp og fryse, da de tiner mens kaffen koker.

 Eclaris:
0,8 dl melk
0,8 dl vann
70 g smør
1/4 ts salt
1 ts sukker
100 g mel
2 store egg
Hell melk, vann sukker og salt i en kasserolle.
Varm det opp til det koker og smøret er smeltet.
Sikt melet.
Ta kasserollen av plata og rør inn melet.
Sett det tilbake på plata og rør til alt er kommet sammen til den deig,
 og det er løsnet fra kasserollen.
*
Ha deigen i en bolle, la den avkjøle i ca 3 minutter.
Pisk eggene lett med en gaffel.
Hell litt egg i deigen og rør til det er blandet.
Hell i litt til og rør.
Det er ikke sikkert at du trenger å bruke alt egget.
Røra skal være passe tykk og blank.
Prøv med en slikkepott den skal lett falle av,
er den for tykk tilsettes resten av egget.
 Ha røren i en sprøytepose med en rund tipp.
Eller bruk en sprøytepose av plast og klipp av enden ca 2 cm.
 Sprøyt ut rette lengder 10-12 cm lange på et bakepapirkledd
 bakebrett. Stek kakene i forvarmet ovn 150 grader 
i ca 50 minutter. til de kjennes lette og er litt gyldne.
Avkjøl kakene på rist.
Del de i to på langs og fyll de med pisket krem,
vaniljekrem eller  ricottaost.
Legg gjerne på ferske bær eller litt syltetøy. 
 ***
Strø over litt melis før servering.
Oppskriften fant jeg i boken Secrets of Eclaris.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.