Helstekt reinsdyrbiff, ovnsbakt rød løk og gratinert kålrot og potet


 Helstekt reinsdyrbiff med godt tilbehør!

Helstekt reinsdyrbiff, ovnsbakt rød løk og  gratinert kålrot og potet: 
 til 4 porsjoner
500 g reinsdyrbiff
6 middelsstore poteter
300 g kålrot
4 middels store rød løk
2 ss smør
2 ss hvetemel
3,5 dl melk
1 egg
1 ts rosepepper
salt pepper og ekstra smøret 
*
Ekstra tilbehør:
Kantareller, kapers og persille
Skrell og del opp potet og kålrot.
Kok det i lettsaltet vann i 15 minutter.
Lag hvit saus.
Smelt smøret og ha i hvetemelet.
Spe på med melk mens du rører, og lar det få et oppkok.
Smak til med salt, pepper og rosepepper.
Ta gryta av plata og rør inn egget.
 
Hell vannet av kålrot og poteter.
Damp det litt opp så all vesken er borte.
Hell det i ei ildfast form,
slå den hvite sausen over og strø litt rosepepper på toppen.
 Stekes i forvarmet ovn 200 grader til det er gyldent.
 Skjær et kryss i toppen på hver løk.
Press i kuttet på løken ca 1 teskje smør salt og pepper.
Legg løken i ei ildfast form og stek den i  ca 20 min. 200 g.
 Gni inn biffen med salt pepper og rosepepper.
Stek biffen lett i smør på alle sider.
Sett er steketermometer i den tykkeste delen.
Ha biffen i ei ildfast form.
 Stek biffen i forvarmet ovn til steketermometeret  viser 50 grader.
Ta biffen ut og la den hvile i 10 minutter.
Ta ut gratengen når den er gylden.
 Jeg stekte alt samtidig, og tok først ut biffen for å la den hvile.
 Skjer biffen i skiver, den skal være rosa!
Server med gratinert kålrot og potetgrateng, rød løk, 
stekte kantareller, litt kapers og persille.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.