Bokhvetekrem


 Bokhvete er ingen kornsort men en urt.
Det brukes til grøt, som mel i kaker, som et alternativ til ris
eller som dessert blandet med krem og mandler.
Bokhveten er glutenfri.

 Bokhvete:

Kok opp vann og slå det over bokhvetefrøene.
Skyll frøene i kaldt vann og la det renne av.
Beregen 0,5 dl bokhvete, 1,5 dl vann og 1/4 ts salt pr.person.

                                          Kok opp vannet og tilsett de avrente bokhvetefrøene.                                                                             
La det koke på svak varme i 10 minutter. Rør inn saltet
Skru av varmen og la frøene ettersvelle en liten stund.

 Bokhvetekrem:
Avkjølt ferdigkokt bokhvete av 1 dl bokhvete 
og 3 dl vann+1/2 ts salt
3 dl fløte
3 ss mandelflak
ca 2 ss sukker aller tilsvarende søtstoff
til servering syltetøy eller rødsaus.
 Pisk krem av fløten,
ha i mandler og den avkjølte bokhveten.
Smak til med sukker/evnt søtstoff.
 Server bokhvetekremen med et ekstra dryss mandler og 
syltetøy eller rødsaus.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Bokhvetekrem