Charlotte Royale


 Charlotte Royale forveksles ofte med Charlotte Russe.
Charlotte Royal er Rullekake og fromage,
mens Charlotte Russe er fingerkjekser og vaniljekrempudding.
 Charlotte Royale:
3 dl kremfløte
5 plater gelatin
150 g syltrtøy/bærpure
1,5 dl vann
ca 100 g singelfrosne bringebær (vist du vil)
og en rullekake
 Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i 5 min.
Smelt gelatinen i 1/2 dl av vannet.
(30 sek i microen eller over vannbad)
Rør gelatinen i resten av vannet og hell det i
syltetøyet/pureen.
 La det bli kaldt, men ikke stivt.
 Pisk krem av fløten,
 og hell i den avkjølte syltetøy/pureen.
Smak til med mer sukker om nødvendig.
Rør forsiktig inn de hele bærene.
 Kle en rund form eller bolle med plastfolie.
Del opp rullekaken i 1 cm tykke skiver.
Kle formen med rullekakeskiver.
Hell i fromagen.
Sett den kaldt, gjerne til neste dag.
 Skjær til kantene av rullekaken så kaken blir jevn.
Sett over et serveringsfat og snu kaken opp ned.
Ta av formen og folien.
 Nå er den ferdig til servering.
*
Du kan pynte med små kremtopper rundt kanten,
eller sett en blomst på toppen,
 om du vil pynte den opp litt.
Jeg synes den blir ekstra god,
 med de hele friske bringebærene i.
*
Oppbevar kaken kaldt.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Charlotte Royale