Vannbakkels fylt på to forskjellige måter


 Vannbakkels er lett å variere, velg salt eller søtt fyll.
Her er en fylt med røkelaks og eggerøre,
den andre er fylt med krem og syltetøy.

 Vannbakkels:
2,5 dl vann
50 gram smør eller margarin
150 g hvetemel
4-5 egg (4 store eller 5 mellomstore)
litt salt (1/10 teskje)
litt sukker (kan utelates)
*
Fyll
røkelaks og eggerøre
krem, syltetøy og sjokolade
 Vei opp smør og mel.
 Kok opp vann smør/margarin, salt og sukker i en kaserolle.
Tilsett melet og rør til deigen slipper bunnen, og blir en klump.
 Ta kasserollen av plata og rør inn ett og ett egg.
Fortsett og rør til røra er glatt og litt fast.
 Sett røra på plata med en skje, eller ha den i en sprøytepose
med stjernetipp. Sprøyt røra på ei bakepapirkledd bakeplate.
Sprøyt enkle eller lag en krans.
 Stekes i forvarmet ovn 225 grader i ca 25 minutter.
Det blir en krans eller 12 enkle kaker.
Avkjøl vannbakkelsen på rist.
 Fyll forslag 1:
200 g røkelaks i skiver
eggerøre av 5 egg
Gressløk eller dill passer godt å ha i eggerøra
 
 Det er lurt å klippe vannbakkelsen med saks,
når den skal deles.
 Legg røkelaks på,
 så avkjølt eggerøre.
Legg på toppen og server.
Fyll forslag 2:
4 dl fløte
1-2 ss vaniljesukker
12 ss syltetøy (jeg har brukt bringebær)
50 g smeltet kokesjokolade
 Pisk fløten til krem,
rør inn vaniljesukkeret.
Fyll hver kake med 2-3 ss krem og 1 ss syltetøy.
 Legg på toppen.
Smelt sjokoladen i vannbad eller i microen (1 min)
Hell over litt sjokolade på hver kake.
Forslag til andre sorter fyll:
søtt:
vaniljeis og jordbær + melisdryss
vaniljekrem og rips + melisdryss
salt:
kokt skinke, osteskiver og tomat. 
Vannbakkels er best fersk,
 men den kan fryser uten fyll.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Vannbakkels fylt på to forskjellige måter