Porsjonskrydderkaker med hvit sjokoladetopping tranebær og gull


 Porsjonskaker er greie å servere.

 Krydderkake med sjokolade og tranebær:
6 egg
300 g sukker
300 g smør (mykt)
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1 ts malt nellik
1,5 dl surmelk
70 g tørkede tranebær
100 g mørk sjokolade
 Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggene, ett om gangen.
Visp til det blir en luftig krem.
Ha så i surmelken og sikt mel, bakepulver og krydder i.
Ha i tranebær og hakket sjokolade, og bland deigen for hånd.
 Ha deigen i ei bakepapirkledd langpanne.
Stekes i forrvarmet ovn 200 grader i ca 30 minutter,
bruk ei bakepinne og sjekk.
Avkjøl kaken.
 Hvit sjokoladekrem:
250 g soft margarin
5 dl melis
200 g hvit sjokolade
 Pisk melis og margarin hvitt.
Smelt sjokoladen over vannbad, avkjøl den så den er fingervarm.
Ha den i smørkremen og pisk vider til kremen er hvit og luftig.
 ***
 Til pynting:
30 g tørkede tranebær
små sukkerperler i hvitt
bladgull
en kakeutstikker
sprøytepose med tipp
+ 20 papirformer
 Del den kalde kaka i to,
 og smør på 1/3 av kremen på den ene halvdelen.
Legg den ande delen over og stikk ut runde kakaer.
 Tips:
Blir det mye kakeskred igjen… 
kan det pakkes i kakeutstikkeren. 
Kakene blir ikke riktig så fine, men like gode.
 Sett hver kake i en papirform.
 Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt en rose på hver kake.
 Sett tre tranebær midt på hver kake.
 Dryss over små sukkerperler
 og bladgull.
Kakene kan settes i en boks og fryses..

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.