Israelkake med vaniljekrem sjokolade og granateple


 Israelkake – her er min vri.

 Israelkake:
Bunn:
6 eggehviter
30 g sukker (ca 2 ss)
6 eggeplomer
1 pakke glutenfri sjokoladepudding(les bak på pakken)
Fyll:
15 g (ca 1 ss sukker)
3 dl fløte
3 dl seterrømme
2 ts vaniljeekstrakt
1 pakke vaniljesaus uten koking og glutenfri les på pakken)
*
(i den originale oppskriften brukes karamellpuddingpulver,
men jeg fant ingen uten koking…)
Glasur:
80 g sukker 
0,5 dl vann
3 ss kako
90 g  sukker ca 6 ss
100 g mørk sjokolade
50 g smør
+ 1 granateple
+ ei rød rose (vist du har bursdag… :))
 Skill eggene, ha hviten i en piskebolle og plommene i ei skål.
 Vei opp sukker,
 og rør det i plommene, pisk hvitene stive.
 Bland sjokoladepuddingpulveret i de stive eggehvitene.
 Vend så inn eggeplommene.
 ***
 Ha røra i ei lett smurt kakeform 26 cm.
 Stekes i forrvarmet ovn 180 grader i 20 minutter.
 Ta den ut av ovnen og avkjøl den på rist.
Den vil falle litt sammen! 🙂
 Dette trenger du til fyll og glasur (se over)
 Pisk fløten lett stiv, ha i rømmen, vanilje og sauspulver.
Pisk litt videre til massen er ganske stiv.
Ha fyllet over kaka som er avkjølt,
 men fortsatt i kakeformen.
Glatt ut, med en kniv.
 Bland sammen kakao, vann, sukker, 
sjokolade og smør i en kasserolle.
Smelt det over svak varme.
Rør så det blir en glatt galsur.
Avkjøl glasuren så den blir fingervarm.
Ta kaken ut av formen, bruk en kniv,
 og hell glasuren over.
 Del granateplet i to, og ta ut alle frøene.
Jeg pleier å gjøre dette i en kumme i vasken, det blir litt grising…
 Dryss over alle ganateplefrøene.
 ***
 Sett gjerne ei rød rose i midten.
Kaken kan fryses, men da uten rosen. 🙂
Jeg fant oppskriten da jeg søkte etter glutenfri kake,her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Israelkake med vaniljekrem sjokolade og granateple