Fasangryte til to


Fasangryte med gulrot og kantareller, servert med hjemmelaget potetmos.

Fasangryte til to:
1 ferdig fasan ca 600 g (fås kjøpt frossen på Eurospar)
1 gulrot
150 g kantareller (frossen eller på boks)
2 ss smør
1 ss olje
2 ss hvetemel
1,5 dl fløte
2 dl god kraft (evnt buljong)
6 einebær
3 ss krøkkebærsirup eller solbærsirup
salt og pepper
*
Potetmos lages av:
4 store nykokte poteter
2 hvitløkbåter
bladperskille
1 dl fløte
salt og pepper
***
Vist fasanen er frossen, tines den i kjøleskapet over natta.
Del fasanen i biter, to lår, del bryststykket i to på langs.
De andre bitene er ikke så mye kjøtt på,
 men de tas med for å få mest mulig smak.
*
Dryss mel på alle fasanbitene.
Varm smør og olje i ei jerngryte.
Legg i fasanbitene og stek de gyldne på begge sider.
Hell over fløte, krøkkebærsirup og kraft.
Ha i knuste einebær, 1 ts salt og litt pepper.
Rør forsiktig om og sett gryta til kok under lokk,
på svak varme i ca 1 time.
Skrell og del ei stor gulrot.
Ha den i.
Vist kantarellene er frossen tines de og has i gryta.
Fortsett og kok til kjøttet er mørt,
jeg kokte gryta tilsammen i to timer.
Lag potetmos og server.
Det smakte fortreffelig! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.