Syltede kantareller II


 Syltede kantareller,
 er flott å ha som tilbehør, utover høst og vinterdager.
 Etter en kald og regnfull sommer, har de endelig vært sol i flere dager,
og da titter skogens gull (kantarellene) frem.
 ***
 Når jeg renser kantareller sorterer jeg ut de minste.
 Koker de til de har saftet seg godt.
 Koker lake av eddik, vann, sukker og salt.
Har i soppen, oppkuttet rødløk, en bit ingefær, rosenpepper,
og i år har jeg tilsatt 12 einebær og bladene av en ringblomst.
Så kokes det godt opp, og has på sterile varme glass.
Pass på at laken dekker soppen.
Skru godt på lokket, og oppbevar den i kjøleskapet.
Den holder seg lenge.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Syltede kantareller II