Kjeks med Gurkemeie og Sitronglasur


 Jeg synes Gurkemeie er et fantastisk krydder, 
i dag har jeg laget kjeks med Gurkemeie. (Les mer om krydderet her)

 Ingredienene+ 2 egg
 Kjeks med Gurkemeie og Sitronglasur:
 300 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
160 g rørsukker
200 g bløtt smør
1 ts Gurkemeie
2 ts vaniljeekstrakt
2 egg
 Sikt hvetemel og bakepulver i en bolle.
Ha det myke smøret, rørsukkeret, Gurkemeien
 og vaniljeekstrakten i en bakebolle.
Pisk godt i 2-3 minutter.
Tilsett eggene og pisk i 2-3 minutter til.
Bakerassistenten min passer på at alt går rett for seg…
Hell i det siktede melet, og bland til alt er samlet seg til en deig.
 Ta et stykke plastfilm på benken,
legg deigen oppå, avlangt.
Rull den sammen til ei pølse.
Legg den kaldt, i kjøleskapet i ca 2 timer.
 Sett stekeovnen på 180 grader.
Ta deigen ut av kjøleskapet, rull den ut av plastfilmen.
 Del deigen i skiver jeg fikk ca 40 deler.
 Legg kakene på bakepapirkledde stekebrett.
Stek kakene i 12-15 min.
 Kakene skal være lett gyldne, og ikke for brune under.
 Lag sitronglasur av ca 200 g melis og saften fra en sitron.
 Glasuren skal være litt rennende.
Dryss melisglasuren over kakene mens de ennå er varme.
Legg kakene på rist, og la glasuren stivne,
 før de legges i en tet boks.
 ***
 Noen av kakene delte vi i 4, 
så Bernhard kunne få noen små kaker.
Her er de ferdigpynet og veldig søte.

Legg igjen en kommentar

3 tanker om “Kjeks med Gurkemeie og Sitronglasur