Kokt artisjokk


 Kokt artisjokk servert med majones( gjerne med hvitløk)
 og smeltet smør.

 Artisjokk:
1 artisjokk pr person
rikelig med vann
1 sitron
salt
*
tilbehør:
sitronsaft, majones/hvitløksmajones, smeltet smør. 
 Knekk av stilken,
kutt ca 1/3 av toppen.
Klipp ned litt av alle bladene.
 Ha de i en gryte med vann og sitronskiver.
Kokes i 30-45 min, til de er møre.
Prøv med en bakepinne, 
glir den lett igjennom er de ferdige.
 Ta de ut av vannet,
og klem litt sitron over.
Server artisjokkene med smeltet smør/majones/ 
hviløksmajones/aioli.
Dra ut et blad, dypp det i smør/majones
 og dra ut den nederste delen mellom tennene.
Helt nederst(bunnen) ligger artisjokkhjertet.
De hårete frøene må fjernes, før det kan spises.

Legg igjen en kommentar