Karamellpærer:
4 porsjoner
2 pærer
20 gram godt smør
4 spiseskjeer Agave sirup eller annen sirup
2-3 ss mandelflak
+
2 dl kremfløte
Skrell pærene og del de i to.
Smelt smør og sirup til det så vidt begynner å bli karamell,
og ha det i ei ildfast form.
Legg pærene i karamellen.
Hell karamell over pærene med ei skje,
og dryss mandelflakene over.
Stek pærene i for varmet ovn 200 grader i ca 20 min.
Pass på så det ikke blir for mørkt, da blir det bittert.
Ta formen ut av ovnen,
og la pærene avkjøles litt.
Har noen av mandelflakene glidd ned i forma kan du
plassere de oppå pærene nå.
Server pærene som de er,
eller med pisket krem, og en god kopp kaffe til.
Tips: skal du lage denne desserten til mange,
bruker du bare ovnspannen, da lager du lett 16 porsjoner.
Takk for tips til spennende dessert; Ser riktig yummi ut
Den er god! 🙂
Deliziosa 🙂
ciao
🙂
Nå fikk jeg vann i munnen! Ser kjempe godt, og dette er en bombe for glade smaksløker. NAM ;-D
De ble veldig gode! 🙂
Å Gry !
Måtte du vise disse nå som jeg er så "snopesyk" (som vi sier i Bergen)
Ser helt herlig ut og jeg har faktisk laget noe lignende før med litt honning.
Namemam….
Fin uke forsatt ønskes deg.
Klem Camilla
Å, ja de blir sikkert gode med honning og!
Fortsatt fin uke til deg og! klem tilbake! 🙂