Hjemmelagde grove fiskekaker


 Nystekte hjemmelagde grove fiskekaker smaker kjempegodt.
Servet på ei grov brødskive, og med litt grønt til, blir det et helt måltid.
 Hjemmelagde fiskekaker:
(fiskekaker nok til 4 personer til middag)
ca 700 gram fersk fiskefilet uten bein og skinn
av hyse, sei, steinbit, torsk eller en blanding
1/2 løk
1 hvitløksfedd
1 toppet spiseskje potetmel
litt muskatt
1/4 teskje pepper
1  teskje salt
2 dl melk (jeg brukte helmelk)
smør til steking
*
 en foodprocessor
 Mål opp og ha fisk,krydder,løk og potetmel i foodprocessoren.
kjør alt i ca 30 sekunder. Hell i melken mens maskinen går.
La det kjøre i ca 1 minutt. 
Fiskefarsen skal være litt grov.
 Stek fiskekakene i ei middels varm panne med smør i.
Snu når de har fått en gylden farge.
 Et godt tips er å steke fiskekakene ute på verandaen.
 Særlig vist du skal steke mange….
Skal de fryses, må de avkjøles helt,
 før de pakkes i poser og fryses.
Fiskekakene smaker godt med potet, remulade og råkost til.
Du kan også koke de i brun saus, eller bruke de som pålegg.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 tanker om “Hjemmelagde grove fiskekaker

  • Anonym

    Og for virkelig å gjøre fiskekakene til søndagsmiddag; sleng i en pakke finskåret bacon oh en god neve hakka vårløk! mmmm

  • Anonym

    ost, majones, og ødeleggelse av klassene i samfunnet slik at penger kan tas bort som er justeringen som skiller oss fra dyrene fra oldtiden 🙂

    bedre å stappe flest mulig av vennene inn i de nye klassene med flere og flere jobber som ikke handler om bygging eller produksjon. til all oljen er oppe og elektriske biler kommer nøyaktid tidsnok til at jorden er komplett ødelagt.

    blir sensurert av sånt. i det minste ikke innbilt klaging på en politimyndighet som mener troll er alle som ikke drikker seg drita hver lørdag helt til de tyter ut tilfeldige barn man kan bruke resten av livet på.

    ha en flott lørdag. fiskekaker er krem le krem og bør nytes oftere.
    takk for fin blogg

  • GryNoKa

    Hei! Smult skal også være bra og steke i, noen sverger til det. Jeg synes det er best med smør. Pleide å lage fiskepudding av farsen,hadde de i brødformene og stekte de i vannbad. Fiskeboller har jeg aldri laget, tror jeg må prøve det neste gang. Takk for gode tips! : )

  • Anonym

    Hei!
    Skif ut smør med en blanding av olje og margarin , da blir de ikke så brent når du steker fiske kakene.
    Med litt fløte i farsen kan du jo også lage fiskeboller , da trekker du boller i lettsaltet vann.
    Fiskeboller i hvitsaus er jo også namm.

  • Linn

    Nam, fiskekaker er noe av det beste jeg vet! Gleder meg enormt mye til å komme hjem til sommeren. Da skal jeg få pappa til å servere fiskekaker med makaronistuing, potet og brunsaus til. Synes det er fantastisk godt! 😀