Hjemmelagde grove fiskekaker


 Nystekte hjemmelagde grove fiskekaker smaker kjempegodt.
Servet på ei grov brødskive, og med litt grønt til, blir det et helt måltid.
 Hjemmelagde fiskekaker:
(fiskekaker nok til 4 personer til middag)
ca 700 gram fersk fiskefilet uten bein og skinn
av hyse, sei, steinbit, torsk eller en blanding
1/2 løk
1 hvitløksfedd
1 toppet spiseskje potetmel
litt muskatt
1/4 teskje pepper
1  teskje salt
2 dl melk (jeg brukte helmelk)
smør til steking
*
 en foodprocessor
 Mål opp og ha fisk,krydder,løk og potetmel i foodprocessoren.
kjør alt i ca 30 sekunder. Hell i melken mens maskinen går.
La det kjøre i ca 1 minutt. 
Fiskefarsen skal være litt grov.
 Stek fiskekakene i ei middels varm panne med smør i.
Snu når de har fått en gylden farge.
 Et godt tips er å steke fiskekakene ute på verandaen.
 Særlig vist du skal steke mange….
Skal de fryses, må de avkjøles helt,
 før de pakkes i poser og fryses.
Fiskekakene smaker godt med potet, remulade og råkost til.
Du kan også koke de i brun saus, eller bruke de som pålegg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

14 tanker om “Hjemmelagde grove fiskekaker