Lemon Curd


Lemon Curd eller sitronsmør,
her er min oppskrift som jeg har brukt i mange år.
(Blogget om det i mars 2008 på Englekyssbloggen min, se her.)
 Lemon Curd:
50 g godt smør
2 dl sukker
skall av 1 sitron
5 ss sitronsaft (ca saften av en middels sitron)
2 hele egg
2 eggeplommer
 Vask sitronen godt, og rasp av skallet (kun det gule).
Press ut saften av sitronen.
 Ha smør, sukker, sitronskall og  5 spiseskjeer sitronsaft i ei gyte.
Smelt og rør til smør og sukker er smeltet, på svak varme.
Ha to hele egg og to eggeplommer i en bolle.
 Pisk i eggene sa de er godt blandet.
 Når sukkeret er smeltet tas gryten av varmen,
og eggene helles i, rør hele tiden!
Ha gryta tilbake på plata,
 og fortsett og rør til curden tykner,
 husk at det tykner ennå mer når det blir kaldt. 
NB: det må ikke koke, da blir det eggerøre!
 Hell Lemon Curden i ei krukke
 og avkjøl.
 Du kan bruke Lemon Curd til kakefyl , til desserter
eller rett på brød, boller e.l.
Det er kjempegodt,
 og holder seg minst en uke i kjøleskapet!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Lemon Curd