Lemon Curd eller sitronsmør,
(Blogget om det i mars 2008 på Englekyssbloggen min, se her.)
Lemon Curd:
50 g godt smør
2 dl sukker
skall av 1 sitron
5 ss sitronsaft (ca saften av en middels sitron)
2 hele egg
2 eggeplommer
Vask sitronen godt, og rasp av skallet (kun det gule).
Press ut saften av sitronen.
Ha smør, sukker, sitronskall og 5 spiseskjeer sitronsaft i ei gyte.
Smelt og rør til smør og sukker er smeltet, på svak varme.
Ha to hele egg og to eggeplommer i en bolle.
Pisk i eggene sa de er godt blandet.
Når sukkeret er smeltet tas gryten av varmen,
og eggene helles i, rør hele tiden!
Ha gryta tilbake på plata,
og fortsett og rør til curden tykner,
husk at det tykner ennå mer når det blir kaldt.
NB: det må ikke koke, da blir det eggerøre!
Hell Lemon Curden i ei krukke
og avkjøl.
Du kan bruke Lemon Curd til kakefyl , til desserter
eller rett på brød, boller e.l.
Det er kjempegodt,
og holder seg minst en uke i kjøleskapet!
Det her så kjempegodt ut! Har du prøvd sitronlikør? Om du liker sitron: sitronskiver med sukker i Bacardi. Siles etter 3-6 uker. God med en gang;)
Una preparación perfecta para para cubrir postres y dulces ,es una delicia,abrazos y abrazos.