Kjøttsuppe med svineknok og byggryn


 God gammeldags kjøttsuppe med byggryn.
Bare husk at gryna må legges i vann dagen før.
 Kjøttsuppe med svineknok og byggryn:
til 5-6 personer
2 dl hele byggryn legges i bløt i kaldt vann (5 dl) dagen før!!
1 svineknok røkt og saltet ca 1,5 kg
2 røkte middagspølser
12 poteter (middels store)
1 kålrot
2 gulrot
1 løk
salt og pepper
litt timian vist du liker det
Legg svineknoken i en kjele,
 fyll opp med vann så det dekker.
Kok opp, og stett plata på så lite at kjøttet bare trekkes
rett under kokepunktet, i ca 2 timer.
Hell vannet av byggrynene.
 Skrell og del opp potet, grønsaker, løk og pølse i biter.
Ta svinenkoken ut av gryta.
Hall av noe av kraften så du har ca 2 liter igjen. 
Ha alt det oppkuttede og gryna i kraften.
Sett det til lett koking på svak varme, i ca 30 min,
eller til grønsaker og gryna er ferdigkokt.
 Ta bort svor, fett og beinet av knoken.
Del kjøttet i biter og ha det i suppa.
Kok opp og smak til med ny kværnet pepper,
 salt og eventuelt timian.
Server gjerne flatbrød til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kjøttsuppe med svineknok og byggryn