God gammeldags kjøttsuppe med byggryn.
Kjøttsuppe med svineknok og byggryn:
til 5-6 personer
2 dl hele byggryn legges i bløt i kaldt vann (5 dl) dagen før!!
1 svineknok røkt og saltet ca 1,5 kg
2 røkte middagspølser
12 poteter (middels store)
1 kålrot
2 gulrot
1 løk
salt og pepper
litt timian vist du liker det
Legg svineknoken i en kjele,
fyll opp med vann så det dekker.
Kok opp, og stett plata på så lite at kjøttet bare trekkes
rett under kokepunktet, i ca 2 timer.
Hell vannet av byggrynene.
Skrell og del opp potet, grønsaker, løk og pølse i biter.
Ta svinenkoken ut av gryta.
Hall av noe av kraften så du har ca 2 liter igjen.
Ha alt det oppkuttede og gryna i kraften.
Sett det til lett koking på svak varme, i ca 30 min,
eller til grønsaker og gryna er ferdigkokt.
Ta bort svor, fett og beinet av knoken.
Del kjøttet i biter og ha det i suppa.
Kok opp og smak til med ny kværnet pepper,
salt og eventuelt timian.
Server gjerne flatbrød til.
Nå vet jeg hva jeg skal ha til middag neste uke, takk for super oppskrift og forklaring. 🙂
Den ser kjempegod ut!