Hjemmelaget Vaniljekrem/Custard


 Vaniljekrem eller som de sier på engelsk Custard.
 Vaniljekrem/Custard
3 eggeplommer
1 vaniljestang
60 g sukker
4 dl helmelk
30 g maisennamel
 Varm opp melk i en kjele.
Bland eggeplommene med sukker og maisenna.
Rør lett til alt er blandet.
 Del og skrap ei vaniljestang,
ha den i melken som kokes opp.
 Hell den varme melken i eggeblandingen pisk hele tiden.
Hell alt tilbake i kjelen.
Sett den over varmen igjen og rør mens den tykner.
NB! det skal ikke koke!!
Tas av platen, vaniljestangen tas ut,
 og kremen helles i en bolle og avkjøles.
 Vaniljekremen kan brukes som den er eller blandes med fløtekrem.
Bland da 50/50.
 *****
 Vaniljekremen kan brukes til dessert sammen med bær,
 eller frukt, som her blodappelsin.
 Som fyll i Wienerbrød
eller Napoleonskake.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Hjemmelaget Vaniljekrem/Custard