God gammeldags plukkfisk


 God gammeldags plukkfisk, er lettvint og godt.
 Plukkfisk:
4 porsjoner
500 g torsk- skiver eller file, fersk eller frossen
3-4 vårløk eller en bit purreløk
50 g smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
salt og pepper
 Kok opp vann og ha i litt salt.
Legg fisken i og la det trekke like under kokepunktet,
 til fisken er kokt. Det tar ca 5 min.
 Ta fisken ut av vannet.
Bruker du torskeskiver må de renses for skinn og bein.
 Smelt smøret i ei gryte og rør inn melet.
Spe med melken under opprøring.
La sausen småkoke på svak varme i 5 min, rør så den ikke svir.
Ha i fisken.
 Del opp løken og ha den i.
Rør til alt er blandet,
og smak til med salt og pepper.
 Server plukkfisken samen med kokte poteter eller makaroni
og en god råkost.
Råkosten jeg laget var av 2 deler gulrot og en del kålrot,
olje, litt sitron, salt og grovmalt pepper.
 Plukkfisk, mandelpotet og råkost,
eller plukkfisk makaroni og råkost.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

10 tanker om “God gammeldags plukkfisk