Figurkaker – basisoppskrift på deig som kan brukes med det samme.


 Jeg har lenge lett etter en grei  figurkakeoppskrift, som kan brukes med det samme.
Nå har jeg endelig funnet en,
 på den flotte bloggen til Sugarbell (se her)
Jeg har fornorsket den litt, og den fungerer !
Prøv du og!
Figurkaker – basisoppskrift:
225 g  romtemperert smør eller margarin
175 g melis
1 middelsstort egg (romtemperert)
1 ts bakepulver
ca 400 g hvetemel (det kommer an på fuktigheten i melet)
2 ts vaniljeekstrakt
 Ta egg og smør/margarin ut av kjøleskapet,
 minst 2 timer før det skal brukes.
Pisk smør og melis hvitt, tilsett egg og essens, pisk det inn.
Ha i mel og bakepulver, hold litt igjen og rør til alt er blandet.
Deigen skal ikke bli for tørr, prøv deg frem.
tips (Blir deigen for tørr, kan du tilsette litt kaldt vann)
 Kjevel deigen ut med litt mel, så den ikke fester seg til
benk/bakematte eller kjevle.
Nå kan du stikke ut de kakene du vil.
Jeg har kjøpt meg nye påskekakeformer,
så nå skal de prøves.
(Det er samme prinsippet som på kakepyntutstikkere.)
 På pakken står det.
Press ned den nederste delen,
ta opp kaka
og plasser den på ei bakepapirkledd stekeplate.
Trykk ned toppen.
Se så fin en liten kanin… 
 Trykker du ikke på toppen blir de uten mønster, men like søte.
Stek kakene i forvarmet ovn 180 g
i ca 8 min.
De skal ikke bli brune, pass på alle ovner er forskjellige.
Jeg fikk en hel boks full med små søte Påskekaker.
Får jeg tid til å dekorere de med fondant og melisglasur skal jeg vise det…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

9 tanker om “Figurkaker – basisoppskrift på deig som kan brukes med det samme.