Vintersuppe med oksekjøtt og Munkholm øl


 En mektig og god vintersuppe,
 som varmer godt.
 Vintersuppe med oksekjøtt og Munkholm øl:
Suppe til 4 stk.
1 kg oksekjøtt uten bein
1/2 kålrot
2 gulrøtter
1 paprika eller 1/2 glass hermetisk paprika
1 løk
1 hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 boks hvite stor bønner
1/2 l Munkholm øl
2 dl vann
2 ss smør til steking
ca 1 ts salt og 1/2 ts pepper
 Del opp kjøttet,
 løken og hvitløken.
 Varm ei stekepanne og brun smøret.
Ha i kjøttet og stek det lett så alle sidene er lett brunet.
Ha kjøttet i ei ildfast gryte.
Stek så løk og hvitløk lett og ha det i gryta.
Hell de 2 dl vann i panna, kok det opp, og hell det i gryta.
 Rens og del kålrot, paprika og gulrot i biter.
Ha grønsaker, tomat og bønner (hell av vannet på bønnene)
over kjøttet.
 Hell over ølet og krydder med salt og pepper.
Sett på lokk og kok på svak varme i minst 2 timer.
Du kan også sette gryta i stekovnen i minst 2 t  160 g.
 Smak om suppa er passe krydret, 
kjøttet er mørt 
og grønnsakene er kokte.
Server suppa varm med godt flatbrød,
 og et glass Munkholm øl til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Vintersuppe med oksekjøtt og Munkholm øl