En matreise for unge kokker , del 3 – Ananaskake


 Det er mange spennende oppskrifter i boka, 
og til dessert valgte vi og lage Ananaskake fra Somalia
Ananas iyo dolsho:
4 dl sukker
6 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
*
150 g smeltet smør
2 egg
2 dl melk
1 liten boks ananas i biter
*
Glasur:
250 g melis
1 ts vaniljesukker
5 ss ananassaft
1 ss smeltet smør
*
Vi valget og ha litt 
tilbehør:
mango
jordbær
blåbær
banan
3 dl fløte pisket til krem
Stett oven på 160 g
*
 Bland alt det tørre i en bolle
Smelt smøret i en kjele på middels varme,
ta den av plata og bland i melk og eggene.
Rør sammen det tørre og melkeblandingen.
Hell av ananassaften og ta vare på den.
Ha ananasbitene i deigen. Rør forsiktig.
Hell deigen i ei bakepapirkledd form (ca 24 cm)
Stek kaka nederst i ovnen i ca 30-40 min.
Kjenn med ei kakepinne om den er ferdig.
En voksen tar kaka ut av ovnen.
Avkjøl kaka litt på ei rist.
 Del opp frukt og bær.
 Rør sammen glasuren og ha den på kaka.
Server kaken lunken sammen med krem, bær og frukt.
*
Kaka er kjempe lett å lage, tantebarna greide det nesten helt selv!
 Den smaker veldig godt!
*
Kokeboka En matreise for unge kokker, kan jeg godt anbefale.
Masse spennende oppskrifter,
 og alle oppskriftene har også et glutenfritt alternativ.

Legg igjen en kommentar

3 tanker om “En matreise for unge kokker , del 3 – Ananaskake