En matreise for unge kokker, del 1 – mat fra Mexico-Tacos


 Jeg fikk ei flott bok i posten:
En matreise for unge kokker,
spennende retter fra 16 kulturer.
Så da jeg fikk tantebarn på besøk laget vi middag til
resten av familien. (Vi var 8 stk.)
Dessverre fikk jeg ikke tatt nok bilder, det er
vanskelig å ha to småkokker som skal ha hjelp,
 og ta fine bilder samtidig….
 Lydia valgte å lage mat fra Mexico:
Tacos
2 pakker Tortilla 
avokadodipp/Guacomole
 kokt kylligkjøtt/ Pollo cocinado
 1 boks mais
 2 dl raspet ost
1 boks rømme
1 liten pose tortilla chips.
 Vi kjøpte ferdige tortillas 2 pakker 
Tok av plasten og la de i 
aluminiumsfolie.
Varmet de i 10 min på 200 g i stekeovnen.
*
Kokt kylling/Pollo cocinado:
500 g rå kylligfilet
5 dl vann
1 buljongterning.
*
Del opp kyllingfiletene i fire. 
Husk og vask både fjøl og kniv godt eter bruk.
Kok opp vann og buljong i ei gryte.
Ha i kyllingkjøttet og kok på svak varme i 15 min.
Ta kjøttet ut og riv det i strimler.
Pakk det inn i folie så det holder seg varmt.
Avocadodipp/Guacomole:
1 stor moden avocado
1 tomat
litt fersk chili 1/4..
1 fedd hvitløk
saft av 1/2 sitron’2 ss olje
1/2 ts salt
*
Del avocadoen i to ta ut steinen.
(jeg fjernet steinen, det er lett å skjære seg)
Skrap ut avocadokjøttet med ei skje,
 og mos det i en bolle med en gaffel.
Del tomat, hvitløk og chili i små biter
og ha det i.
Tilsett sitronsaft, olje og salt.
Rør godt.
*
Server alt i små skåler rundt tortillaene.
Alle forsyner seg selv og tar det de liker best i tortillaen.

Legg igjen en kommentar