Min beste kjøttsaus til pasta


Kjøttsaus og pasta er mat som de fleste liker.

Det går raskt og greit å lage.
Lag dobbel oppskrift, 
og inviter venner på en god hverdagsmiddag.

 Min beste kjøttsaus:
til 4 personer
500 g kjøttdeig
100 g bacon
1 rødløk
3 tomater
1/2 chili
1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd vanlig
1 liten boks sopp
1/2 dl olje
1,5 dl fløte
1,5 dl rasper parmesan
salt og pepper
+ litt ekstra parmesan
 og pasta.
 Bruk den typen du liker best.
Jeg har brukt fullkornspasta.
 Rens og hakk opp:
løk, hvitløk, tomat og chili.
Ta av litt (2 ss) til å strø oppå.
 Kok opp vann til pastaen og ha i litt salt og olje.
Varm opp ei stekepanne.
 Rasp opp ost
 og hakk opp soppen.
 Gjør du alt klart i forveien,
så tar det like lang tid å lage kjøttsausen,
som det tar å koke pastaen.
Hell 1 ss olje i stekepanna og stek bacon og kjøttdeig.
Ha pastaen i det kokende vannet,
 og følg bruksanvisningen på pakken.
Min pasta skulle koke i ca 15 min.
Når kjøttdeig og bacon er stekt tilsettes 
hvitløk og chili, 
 tomat og sopp.
Når alt er stekt tilsettes fløte og ost.
Kok opp og smak til med salt og pepper.
La det småkoke litt til pastaen er kokt.
 Hell vannet av pastaen når den er kokt,
 og ha den i kjøttsausen og bland.
Ferdig…!
Serveres i dype tallerkener 
med litt av den rå tomatløk blanding, parmesan og olivenolje over.
(Server gjerne godt brød til, vist du er ekstra sulten.  )

Legg igjen en kommentar

2 tanker om “Min beste kjøttsaus til pasta