Leverpostei med bacon


 Deilig leverpostei hører med til julebordet.
 Leverpostei med bacon:
2 former (små brødformer)
500 g svinelever
500 g spekk
6 ansjosfileer
2 egg
3 dl melk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts allehånde
250-300 g bacon i tynne skiver
 Del opp spekk og lever i biter.
Kjør 1/2 av leveren og halvparten av spekket i en matmikser,
til det er så govt eller fint som du ønsker.
Hell det i en stor kumme.
 Kjør resten av lever og spekk til det er knust.
tilsett ansjos, egg, salt, krydder og melk.
Hell også denne røra i bolen og bland godt.
(Har du kjøttkværn kan du selvsagt bruke den istede for matmikseren)
 Smør to former, jeg brukte formfett.
Fordel nå røra i de to formene.
Legg bacon over på toppen.
Sett formene i langpanna og hell i vann. 1/2 – 1 l.
 Stek leverposteien nederst i ovnen
170 g i ca 1 time.
 Avkjøl posteien og oppbevar den i kjøleskapet til den skal serveres.
Grovt brød, godt smør og rødbeter passer godt til.
*
Tips: Del opp leverposteien og frys i passe biter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Leverpostei med bacon