Valmuecupcakes med rosa og hvit blomstertopping


Deilige Cupcakes,
bunn med valmuefrø,
og pyntet med  rosa og hvit topping
 med bringebærsmak.

Cupcakes med valmufrø: (36 stk)
6 egg
5 dl sukker
2 dl olje(raps)
1/4 ts salt
2 dl appelsinjus
7 dl hvetemel
2 ts bakepulver
 2 dl valmuefrø.
***
Fremgangsmåte (se her)
Jeg stekte de litt ekstra ca 20 min.
For å få den gyldne fargen.
 Rosa og hvit topping:(36 stk)
 400 g melis
400 g mykt smør(soft)
1/2 ts bringebæressens
+ litt rosa matfarge i halvparten av kremen.
Tipp nr 104 må brukes, for å få pyntet som vist.
Rør sammen mykt smør og siktet melis i en mikser.
Miks i ca 5 min., del kremen i 2 skåler.
Ha i litt rosa matfarge i den ene kremen og rør godt.
 Bruk lite farge, den skal være lys rosa.
 Sett tippen på sprøyteposen, plasser den i ei høy mugge,
så er det lettere å få inn kremen.
Ta hvit krem på den ene siden, og rosa på en andre.
Rosa på den siden som tippen er smalest.
Nesten som en Nellik:
Den tynne siden på tippen skal vende utover.
Hold tippen i 90 gader, sprøyt tre små buer,
vend kaka og sprøyt tre til, fortsett runden rundt.
Neste runde er lik,
men tippen skal nå ha en vinkel på 45 grader.
Fyll til sist i midten med en liten eksta bue.
 Søt!
Nesten som en Georgine:
90 graders vinkel på tippen, den tynne delen ut,
men nå er det en stor bue, og en til….
andre runde 45 g vinkel med store buer,
og en i midten.
Søt!!
Her er det bare å øve!  : )
Sjekk den flotte kakepyntingen på youtube,
det var den som inspirerte meg.
**

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Valmuecupcakes med rosa og hvit blomstertopping

  • Desiree

    mmm så kjempegode ut, og flott pyntet! Plages med å lage cupcakes for tiden, har byttet ut endel sukker med sukrin, så om det er det som gjør det aner jeg ikke. De blir så harde og tørre… Nesten så jeg har mistet lysten på å lage flere. Plages med frostingen også, finner ikke den perfekte. Sist lagde jeg hvit sjokoladefrosting med naturell ost i. Hadde også i litt ferdig pisket krem i, og så skulle den stå kaldt i noen timer før den skulle brukes. Den var helt perfekt da jeg tok den ut av kjøleskapet, men datt sammen og ble bare tynn og kornete etterpå. Om det var kremen som gjorde det, eller farven jeg hadde i da jeg skulle piske den opp igjen… ja hvem vet.

    Jeg hater og plages, og trodde jeg sist skulle få til den perfekte cupcakes, men neida…
    Men er vel bare å prøve på nytt en dag. Problemet er jo at vi ikke bør spise kaker her i huset, og det koster jo litt å kjøpe inn alt man trenger. Frostingene blir jo veldig dyre…

    Men men jeg er ikke kjent for å gi meg med det første, så må vel til pers snart 🙂

    Ha ei flott nye og spennende uke!

    Klem fra Desiree