Prinsesstårta


 Jeg  har kjøpt meg et nytt kakefat hos Fru Dahl,
 og fikk så lyst til å lage den Svenske Prinsesstårta.
Fant ingen fremgangsmåte, så her var det bare å prøve seg frem….
 Prinsessetårta:
1 bløtkakebunn(jeg brukte denne)
1/2 kg marsipan farget grønn
en rosa marsipanrose(se her)
litt maizenamel for utbaking
litt plastfilm
litt olje
En bolle for å lage kaka i
150 g bringebærsyltetøy
1/2 l fløte
4 gelatinblader
en skål med smørkrem(oppskrift lenger ned)
litt melis
 Del kakebunnen i tre lag,
Ta av et og bruk bollen som mal  og skjær ut.
Dette skal være bunnen, og siden dette er en oppnedkake,
skal den på sist. 
 Legg gelatine i bløt i kaldt vann.
Hell litt olje i bollen, og gni den utover.
Riv av et stykke med plastfilm, og plasser det nede i bollen.
 Kjevel ut marsipanen, ca 2,5 mm tykk.
Ta den over bollen og trykk den forsiktig ned.
Fjern overflødig marsipan.
Pisk smørrkrem av 100 g mykt smør og 100 g melis.
Fordel den over marsipanen,( dette blir isolasjon og feste.)
 Skjær ut en bit til med kake, bruk et tefat som mal.
Plasser den over smørkremen i bollen.
Pisk krem av fløten,
smelt geltinen i 2 ss vann(over vannbad eller i microen 30 sek)
Bland gelatinen i kremen mens den piskes.
 Hell kremen i bollen og glatt ut med en slikkepott.
Smør syltetøyet på den først utskjærte bunnen.
Plasser bunnen over kremen med syltetøyet vendt ned.
Sett kaken i kjøleskapet i minst en time.
 Vend kaken på et kakefat, ta av bollen og plasten.
 Skjær et kryss på toppen av kaka og plasser rosen der.
Dryss over med litt melis.
 Min første Prinsesstårta.. : )
***
Den smakte fortreffelig!
****
Jeg fikk nok kakebunn og marsipan til å lage en kake til,
men måtte hatt ny forsyning  med syltetøy/krem/smørkrem.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Prinsesstårta