Påskens hvetekrans med fargede egg.


Påskens beste frokosttips!
Står du opp 2 timer før de andre rekker du det så vidt….. : )

 Farging av egg:

Ta litt farge på ett og ett egg i en plastpose,
gni forsiktig fargen på egget.
La de ligge og trekke en stund.
Gni så av fargen med kjøkkenpapir,
eggene skal være rå, så vær forsiktig.
(Bruk plasthansker så unngår du å få farge på fingrene.)
La eggene tørke.
 Påskens hvetekrans:
2 kg hvetemel
1,2 l vann
4 ss sukker
4 ss olje
1 pk tørrgjær
1,5 ts salt
1 ts gurkemeie (valgfritt)
+ 4 egg og konditofarger
 Hell tørrgjæren i en stor kopp, ha i 1 ss sukker og
2 dl fingervarmt vann.
 Rør godt om, og la det stå til det er blitt dobbel størrelse
 Ha 1 l fingervarmt vann i en bakebolle eller matmikser.
tømm i melet, oljen resten av sukkeret,
saltet og til sist gjæren.
Ha i gurkemeie vist du vil, deg gir en flott farge og smak.
Elt godt til deigen er glatt og smidig.
Heves til dobbel størrelse på et lunt sted.(1/2-1 t)
 Ta deigen på benken og del den i 4.
Del en av delene i 3.
Rull ut delene og flett en flette,
som settes sammen til en krans.
Legg den på ei bakepapirkledd stekeplate.
 Plasser eggene på hvetekransen.
og la den heve under et klede på et lunt sted i ca 1/2 time.
 Pensel kransen, ikke eggene med sammenpisket egg.
Stek kransen i ca 30 min på 180 g forvarmet ovn.
 Jeg laget 3 flettaloff av resten av deigen.
Steket de litt lengre ca 40 min.
 Ta ut hvetekransen og la den avkjøle.
 En stor bit med et egg på.
Server gjerne kaviar, ansjos og godt smør til.
Mmm deilig påskefrokost!
Egget er blitt hardkokt
og her er det servert med litt karse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Påskens hvetekrans med fargede egg.