Kyllingryte med Madeira


 Jeg er veldig glad i å ha alt i ei gryte,
 sette det i ovnen og la det ordne seg selv.
 Kyllinggryte med Madeira:
til 4 personer
1  kylling(ca 1 kg)
4 store poteter
2 gulrot
1 løk
1/2 brokkoli
1/2 fenikkel
1 stor boks sopp/eller 15 ferske sopp
50 g godt smør
2 terninger hønsebuljong
1/2 l vann
2 ss soyasaus
3 ss Madeira
litt salt/pepper
6 skiver bacon
*
Saus:
Kraften fra gryta ca 1/2 l
2 ss maisennamel rørt i litt vann
1 dl fløte
1-2 ss Madeira
litt persille
saften av 1/2 lime
 Del opp potet, grønsaker og løk grovt,
putt de og soppen i ei ildfast form.
 Smelt smøret i ei gryte, ha i soyasaus, Madeira
 og buljongen som er oppløst i vannet.
 Ha kyllingen over grønsakene, hell over veska
og dekk kyllingen med baconet.
 Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen,
sett på lokk og putt det i stekeovnen.
200 g i ca 1 time. (steketermometeret skal vise 70-80 grader)
 Ta ut formen, hell av kraften i en gryte.
Sett forma inn i ovnen igjen, men nå uten lokk, i ca 15 min.
Til baconet er sprøtt (og steketermometeret viser over 80 g).
Til bake til sausen… hell fløten i krafta
 og jevn til sausen med 2 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Kok opp under omrøring.
Hakk litt persille, ha den pluss saften fra 1/2 lime i.
Smak til med litt Madeira, litt salt og pepper.
 Sjekk at alt er ferdig med en gaffel.
Bruker du ikke steketermometer, 
stikk dypt i kyllingen med en spiss kniv,
 kommer det ut blank veske ut er den ferdig,
er den rosa må den steke litt til.
 Hell sausen i en mugge.
Server og spis!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Kyllingryte med Madeira