Jeg er veldig glad i å ha alt i ei gryte,
Kyllinggryte med Madeira:
til 4 personer
1 kylling(ca 1 kg)
4 store poteter
2 gulrot
1 løk
1 løk
1/2 brokkoli
1/2 fenikkel
1 stor boks sopp/eller 15 ferske sopp
50 g godt smør
2 terninger hønsebuljong
1/2 l vann
2 ss soyasaus
3 ss Madeira
litt salt/pepper
6 skiver bacon
*
Saus:
Kraften fra gryta ca 1/2 l
2 ss maisennamel rørt i litt vann
1 dl fløte
1-2 ss Madeira
litt persille
saften av 1/2 lime
Del opp potet, grønsaker og løk grovt,
putt de og soppen i ei ildfast form.
Smelt smøret i ei gryte, ha i soyasaus, Madeira
og buljongen som er oppløst i vannet.
Ha kyllingen over grønsakene, hell over veska
og dekk kyllingen med baconet.
og dekk kyllingen med baconet.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen,
sett på lokk og putt det i stekeovnen.
200 g i ca 1 time. (steketermometeret skal vise 70-80 grader)
Ta ut formen, hell av kraften i en gryte.
Sett forma inn i ovnen igjen, men nå uten lokk, i ca 15 min.
Til baconet er sprøtt (og steketermometeret viser over 80 g).
Til baconet er sprøtt (og steketermometeret viser over 80 g).
Til bake til sausen… hell fløten i krafta
og jevn til sausen med 2 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann.
og jevn til sausen med 2 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Kok opp under omrøring.
Hakk litt persille, ha den pluss saften fra 1/2 lime i.
Smak til med litt Madeira, litt salt og pepper.
Smak til med litt Madeira, litt salt og pepper.
Sjekk at alt er ferdig med en gaffel.
Bruker du ikke steketermometer,
Bruker du ikke steketermometer,
stikk dypt i kyllingen med en spiss kniv,
kommer det ut blank veske ut er den ferdig,
kommer det ut blank veske ut er den ferdig,
er den rosa må den steke litt til.
Hell sausen i en mugge.
Server og spis!
Fant din blogg, takk for fine oppskrifter. Glad i mat, og spesielt denne, som er så enkel å lage. Hilsen Steve
Hei!
Oj,her var det mye godt gitt!
Ser ut som du er en mester på kjøkkenet!
Klem fra Beate
Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.
Det såg utrolig godt ut. Vi elsker kylling, spiser det så ofte. Altid godt med nye middagstips for kylling. Så denne må vi nok prøve en dag. magen rummler allerede, hehe.