Når man lager Limoncello bruker man bare sitronskallet.
Jeg fikk 1/2 liter sitronsaft,
helte safen i en isternig-frysepose,
og frøs den. Så kan jeg ta ut og tine,
når jeg trenger sitronsaft senere.
Vi kan lage:
Sitronpai(oppskrift her)
Lemon Curd :
3 dl ferskpresset sitronsaft
175 g meierismør
350 g sukker
4 egg
Press ut sitronsaften.
Bland sironsaft, sukker og smør i en kasserolle,
smeltes på lav varme.
Visp eggene godt, og rør de forsiktig i det varme smøret.
Rør hele tiden, husk svak varme, (ellers blir det eggerøre…!!)
Den er ferdig når den tykner, den skal ikke koke.
Det tar litt tid, og den tykner litt mer, når den er avkjølt.
Fyll Curden på glass og avkjøl.
Oppbevares kaldt.
Holdbarhet i max 2 uker.
Lemonade:
5 dl sitronsaft ca 8 sitroner
5 dl vann
5 dl sukker
+1,5-2 l vann
*
Lag sirup ved å koke opp 5 dl vann og 5 dl sukker,
til sukkeret er oppløst.
til sukkeret er oppløst.
Press saften fra sitronene.
Tilsett dette i sirupen og hell i vannet,
Tilsett dette i sirupen og hell i vannet,
smak om du synes den er passe søt/sur.
Avkjøles en times tid i kjøleskap.
Server LEMONADEN med masse isbiter.