Sitronpai m/rosa marengslokk


Sitronpai m/rosa marengslokk
( Er du glad i det sursøte er dette kaken for deg)

Paideig 4 dl hvetemel
175 g smør
1 ss sukker
1 egg
Arbeid paideigen raskt sammen til en fin masse. Pakk den i en plastpose og la den ligge kjølig en times tid. Kjevle deigen og kle en paiform (ca. 27cm). Prikk bunnen med en gaffel og fest en folieremse rundt kanten. Den hindrer at deigen glir ned under steking. La paiskallet stå kjølig 15 minutter. Legg et matpapir i bunnen, og fyll på med bønner eller linser(ta vare på disse da de kan brukes om og om igjen)dette for å få en jevnere steking.Stekes ved 200 C ca. 20 minutter.
Sitronkrem:
4 1/2 dl vann
2 dl sukker
1 1/4 dl maisenna
saft av 3 små eller 2 store sitroner
4 eggeplommer
1 egg
skall av 2 sitroner
50 g smør
Krem: Bland vann, sukker, maisenna og sitronsaft i en kjele og la det koke opp under omrøring. Kokes noen minutter. Visp sammen eggeplommer og egg, rør det i kremen og la det koke opp under Bland i revet sitronskall og smør. La kremen bli kald og ha den i paiskallet.
Marengs:
4 eggehviter
1,5 dl sukker
4 ss bringebær saft (evnt noen dråper rød konditorfarge)
Til marengs vispes eggehvitene til hardt skum. Bland sukkeret forsiktig i. Ha i bringebærsaft eller konditorfargeFordel marengsen over sitronkremen. Settes i ovnen ved 200 C i 10 minutter, eller til marengsen er gyllen. Du kan også bruke en blåselampe.Krem: Bland vann, sukker, maisenna og sitronsaft i en kjele og la det koke opp under omrøring. Kokes noen minutter. Visp sammen eggeplommer og egg, rør det i kremen og la det koke opp under Bland i revet sitronskall og smør. La kremen bli kald og ha den i paiskallet.Til marengs vispes eggehvitene til hardt skum. Bland sukkeret forsiktig i. Ha i bringebærsaft eller konditorfarge. Fordel marengsen over sitronkremen. Settes i ovnen ved 200 C i 10 minutter, eller til marengsen er gyllen. Du kan også bruke en blåselampe.

Kaken er mektig og smaker syrlig…….

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Sitronpai m/rosa marengslokk