Hva smaker vel bedre enn ferskt hjemmelaget brød?
Hjertebrød med gresskarfrø og valnøtter.
til 2 brød:
1 liter vann
2 ss olje
50 g gjær
2 dl gresskarfrø
2 dl opphakkede valnøtter
4 dl havregryn
7 dl sammalt rug
1,5 ts salt
5 dl speltmel(du kan bruke hvetemel)
ca.5 dl siktet hvetemel (prøv deg frem)
Bland alt det tørre
mel, frø, nøtter, tørrgjær og salt.
Tillsett så det fingervarme vannet og oljen.
Du kan bruke en matmaskin, eller røre alt for hånd.
Arbeid deige godt sammen, den skal være litt klissete.
Smør to former godt med olje,
fordel deigen i formene.
Jeg har brukt hjerteformer- derfor hjertebrød.
Selvfølgelig kan alle typer former brukes,
to små bløtkakeformer
eller brødformer gjør samme nyte.
Etterhev brødene i ca 1 t.
Strø litt mel på toppen og skjær et rutemønster.
(Bare for å pynte de litt…)
Stek brødene i forvarmet ovn
200 g i ca 50 min.
Avkjøl brødene på rist.
Brødet holder seg godt i ca 3 dager.
Det kan godt fryses…. eller
Tips: Du kan jo beholde et,
og gi et bort i gave.
Pynt det med litt hvit bomullsblonde og
en søt lapp.
Gi det bort til noen du er ekstra glad i! ♥
Tilbakelinking Smørbrødkake med egg, reker og laks | Grys kjøkkenskriverier
Gratulerer med en side i Boligdrøm, hihi!
Kjempe velfortjent!
klem Therese
Så lekkert det ble med hjerteformer? Mmmm…, sikkert kjempegodt også!