Smørbrødkake med egg, reker og laks


 Smørbrødkake er slettes ikke så vanskelig å lage.
Denne er mektig og rekker til mange.
 Smørbrødkake:
1 rundt dagsgammelt brød (3 skiver)
(bak yndlingsbrødet ditt i ei rund kakeform)
(se oppskrift på grovt brød her )
smør
6 hardkokte egg
200 g røkelaks(+200g til pynt)
200 g reker
3 dl seterrømme
3 dl majones
1 ts lodderogn
3 ss finhakket purreløk
1/2 sitron
salt/pepper
*
Pynt:
10 reker
11 ruller med røkelaks
10 små tomater
10 halve agurkskiver
10 eggebåter (2,5 hardkokt egg)
10 små skjeer lodderogn
2 ts finhakket persille eller dill 
1 ts rosepepper
 Velg det brødet du liker best, fint halvfint eller grovt,
lavkarbobrød kan også brukes.
Bak brødet dagen før du skal bruke det.
Ferskt brød er vanskelig å skjære i fine skiver.
*
Del opp brødet i skiver,
 jeg fikk 5 skiver og brukte kun 3  av dem.
Smør skivene med smør.
 Skjær 11 skiver av laksen og rull til roser.
Resten av laksen hakkes smått.
Hakk opp purreløk.
Rør sammen majones,rømme og saften av 1/2 sitron.
Bland ca 1/3 av rømmeblandingen, purreløk og laks.
Smak til med litt pepper.
 Ta av 10 reker til pynt, hakk resten fint.
Hakk 3,5 hardkokte egg i fine biter.
Bland 1/3 av rømmeblandingen, reker, egg, 1 ts lodderogn,
 litt hakket persille/dill.
Smak til med salt og pepper.
 Legg 1 skive av brødet på et kakefat.
Smør på lakseblandingen.
Legg på neste lag,
fyll det med eggeblandingen.
Legg på siste lag med brød og smør utover
den siste 1/3 med rømmeblandingen.
Pynting:
Plasser en lakserose i midten.
Sett nå annen hver lakserose og eggbåt ytterst.
Så en liten tomat bak laksen og en liten skje lodderogn på eggbåtene.
Legg de halve agurkskivene i ring rundt lakserosen i midten,
og legg en reke på hver skive.
Strø over roseepper innerst og persille/dill ytterst.
Tips: Skal smørbrødkaken brukes neste dag,
kan den settes kaldt upyntet, og pyntes før servering.
Da blir den ekstra saftig.
Brødet avgjør hvor mektig smørbrødkaken blir,
jo grovere brød, desto mektigere kake.

3 tanker om “Smørbrødkake med egg, reker og laks

  • Nyperosa

    Hei igjen.
    Snedig, den laget jeg nettopp for første gang.
    Igjen din ble penere pyntet enn min : )
    Syntes rognen var artig å ha i ("spise"), så jeg anbefaler å bruke mer enn en ts. Det var uansett ikke noe smak av den.

    God helg : )

  • Anonym

    Den der så jo helt sinnsyk ut! Og tusen takk for fantastisk kreativt tips med å lage brød i kakeform på den måten der!

  • Tove D. Langeid

    Hei, veldig morsomt å finne denne oppskriften din, og festlig å lese oppskriften. Tror jeg kommer til å låne den til en festlig anledning nå i mai.
    hilsen tolla

Det er stengt for kommentarer.