Bløt kake med krem og aprikos


 Denne kaken er enkel å lage.
Bytter du ut de  ferske aprikosene med
hermetiske fra boks, er det ennå enklere.
 Bløt kake med krem og aprikos:
10 ferske aprikoser
2 kanelstenger
5-6 nelikspiker
1,5 dl sukker
(er aprikosene veldig sure kan du tilsette mer sukker)
3 dl fløte
ca 20 stk Fingerkjeks/Savoiardikjeks
 Del aprikosene i 2 og fjern steinene.
Kok aprikoser,sukker, nelik og kanelstenger
i ca 10 min, avkjøles.
 Legg kjeksen i ei paiform e.l.
og fordel sukkerlaken fra aprikosene over kjeksene.
 Pisk fløten til krem, og fordel den over.
Til sist legges aprikosene oppå kremen.
Kaken blir best hvist den får stå og trekke noen timer,
eller gjerne til neste dag.
Enkel og lettvint som kake eller dessert.

Legg igjen en kommentar

2 tanker om “Bløt kake med krem og aprikos