Denne kaken er enkel å lage.
Bytter du ut de ferske aprikosene med
Bløt kake med krem og aprikos:
10 ferske aprikoser
2 kanelstenger
5-6 nelikspiker
1,5 dl sukker
(er aprikosene veldig sure kan du tilsette mer sukker)
3 dl fløte
ca 20 stk Fingerkjeks/Savoiardikjeks
Del aprikosene i 2 og fjern steinene.
Kok aprikoser,sukker, nelik og kanelstenger
i ca 10 min, avkjøles.
Legg kjeksen i ei paiform e.l.
og fordel sukkerlaken fra aprikosene over kjeksene.
Pisk fløten til krem, og fordel den over.
Til sist legges aprikosene oppå kremen.
Kaken blir best hvist den får stå og trekke noen timer,
eller gjerne til neste dag.
Enkel og lettvint som kake eller dessert.
Du lager altså så mye godt!! Og du viser og forklarer sveisent bra altså!!
I 2011 skal de aller fleste oppskriftene jeg skal prøve ut komme fra deg – du inspirerer – og så lager du så mye jeg ikke har sett før – eller i alle fall som ikke er all over :))
Takk for alt du deler!!
Varm nyttårsklem fra Lokki
For en syndig start på det nye året!!
Lekkert!