Julens ostekake



Julens ostekake er lager etter inspirasjon
 fra en ostekake, jeg spiste, på
Starbucks kafe i Berlin.
 Julens ostekake:
200 g hvetemel
100 g havregryn
50 g sukker
200g kaldt smør
1 ts  pepperkakekrydder eller 1 ts kanel
2 ss kaldt vann
 Kjør alle ingrediensene i en matmikser
til det blir blandet.
Press deigen ut i ei kakeform 24 cm med løs ring.
Stekes i 15 min forvarmet ovn 200 g.
Ostemasse:
800 g ferskost (Philadelphia)
4 egg
2 ss vaniljesukker
1 dl sukker
4 ss kisebærkompott.
 Bland egg, ost, sukker og vaniljesukker
sammen til en klumpfri masse.
hell det over den forstekte bunnen.
hell ca 4 ss med kirsebærkompott over.
Stekes i 175g i ca 50 min
 Avkjøles.
 Topping:
2 dl Seterrømme
(bruker du lettrømme blir toppingen for tynn)
1 dl melis
 Rør sammen melis og rømme,
hell over ostekaka og glatt den utover.
legg litt kirsebærkompott  over,
og dra skafet på en skje igjenom.
 Oppbevar ostekaken kaldt.
Serveres med resten av kirsebærkompotten,
og god kaffe.
Gjerne fra Starbucks…….
Den smaker kjempegodt…

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 tanker om “Julens ostekake