Julens ostekake er lager etter inspirasjon
fra en ostekake, jeg spiste, på
Julens ostekake:
200 g hvetemel
100 g havregryn
50 g sukker
200g kaldt smør
1 ts pepperkakekrydder eller 1 ts kanel
2 ss kaldt vann
Kjør alle ingrediensene i en matmikser
til det blir blandet.
Press deigen ut i ei kakeform 24 cm med løs ring.
Stekes i 15 min forvarmet ovn 200 g.
Ostemasse:
800 g ferskost (Philadelphia)
4 egg
2 ss vaniljesukker
1 dl sukker
4 ss kisebærkompott.
Bland egg, ost, sukker og vaniljesukker
sammen til en klumpfri masse.
hell det over den forstekte bunnen.
hell ca 4 ss med kirsebærkompott over.
Stekes i 175g i ca 50 min
Avkjøles.
Topping:
2 dl Seterrømme
(bruker du lettrømme blir toppingen for tynn)
(bruker du lettrømme blir toppingen for tynn)
1 dl melis
Rør sammen melis og rømme,
hell over ostekaka og glatt den utover.
legg litt kirsebærkompott over,
og dra skafet på en skje igjenom.
Oppbevar ostekaken kaldt.
Serveres med resten av kirsebærkompotten,
og god kaffe.
Gjerne fra Starbucks…….
Den smaker kjempegodt…
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier
mums de æbleskiver ser gode ud, godt det snart er JUL.
Oioioi – eller nammmm!
Du gjør det altså så delikat og lekkert – denne bloggen er utrolig flott!!
Ønsker deg en Vidunderlig Jul!!
Varme juleklemmer fra Lokki :)) og takk for alle flotte oppskrifter!!
Gledelig jul Gry:-) Denne kaka skal bakes på mandag. Gitte:-)
mmMMmm, ser helt nydelig ut!!! Du har en fantastisk bra blogg. Så mye bra matinspirasjon og gode oppskrifter! -Takk! Ønsker deg en flott jul videre! Klemmer
Såå lekker?
Denne skulle jeg gjerne hatt på kaffebordet hos meg i morgen for da har jeg bursdag!