Jeg fikk en englekakeform hos min datter i bursdagsgave.
Heldigvis stod oppskrift på esken,
så nå har jeg prøvd å oversette den.
Englekake:
1 egg
100 g smør
75 g melis
125 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
skall av 1 sitron/ eller appelsin
smeltet smør for å pensle formen
melis for å drysse over den ferdige kaken
Åpne og smør forma godt.
Sett den sammen igjen.
pisk sammen egg, melis og smør.
Tilsett mel bakepulver og raspet skall,
jeg brukte appelsin.
Rør deigen lett sammen.
Fyll forma, og dunk den lett.
sett den på ei bakeplate nederst i ovnen.
Stekes i forvarmet ovn 140 g i ca 50 min.
Avkjøl kaken i minst 10 min. før den tas ut av forma.
Dryss melis over.
Kaka ble veldig søt.
Nesten for søt for å spises…..
Tror jeg må bruke den som dekorasjon oppå en annen kake.
Denne kakeformen ahdde vært perfekt til mammas 50års-kake. Så jeg følger Nina i hennes forespørsel! Håper virkelig du kan fortelle meg hvor jeg kan finne en slik! 🙂
nydelig, kan du vare sa snill og sporre hvor jeg kan fa tak i en sann.
mailen min er ninajeanette2@hotmail.com
Den ble kjempefin, nesten litt for fin til å spises. 😉
Så fin den ble?
Ja, det finnes så utrolig mange fine kakeformer å få tak i i dag…
Jeg har en fin som ser ut som en julestjerne (blomsten)
Med riktig farger på geleen og litt god tid blir den seende ut som en riktig julestjerne, fin til ostekake.