men her er en litt fornyet oppskrift, med bedre forklaring på
hvordan man lager de.
Englekyss:
4 eggehviter
250 g sukker
1 ts rosenvann(ikke nødvendig)
2 ss knuste rosenblader(tørket fra hagen)
engleglandsbilder
litt 24 karat spiselig bladgull (ikke nødvendig)
Skill eggene og hell hvitene i en miksmaster
Pisk til hvitt skum,
hell så i sukkeret litt etter litt, pisk godt
til det er en blank marengsmasse.
Ha i kun1 ts rosenvann..
(har du i for mye blir det såpesmak)
Pisk litt til
Knus eller hakk rosenbladene i mindre biter.
Ha de i marengsmassen,
og rør de inn med en slikkepott.
Ha røra i en sprutpose og lag ca 9 store englekyss,
på en bakepapirkledd stekeplate.
Sett et engleglans i hvert englekyss.
Stekes i ca 1,5 t på 100 grader.
De skal slippe bakepapiret når du løfter de av,
først da er de ferdige.
Sett de ferdige Englekyssene på en rist
Nå kan du, mens de ennå er litt varme, strø litt bladgull over.
De er vakre og se på og gode å spise.
Du kan godt lage de nå og gjemme de til JUL.
Oppbvares i tett boks eller feks. i norgesglass.
Oppbvares i tett boks eller feks. i norgesglass.
Server de sammen med desserten eller på kakefatet.
Engleglansene plukkes av kaka når den skal spises.
Tips: bruk eggeplommene til å lage Crème Brûlée.
Engleglansene plukkes av kaka når den skal spises.
Tips: bruk eggeplommene til å lage Crème Brûlée.
Hei 🙂 Hvor får man tak i bladgull og rosenblader? Fin blogg!
Rosenblader tørker du selv, blomst fra egen hage eller kjøp en økologisk. Spør blomsterhandleren. Bladgull får du kjøpt på nettet her: http://www.spiseligekunstverk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=35_53_40&products_id=337
jeg kjøpte bladgull hos Harrods i London.
Disse er så fiiine! Har vært innom og sett på de flere ganger før, og nå er jeg så glad for at jeg oppdaget de igjen. Skal se om jeg får til en porsjon før jul. 😉 Du har en veldig flott blogg 🙂
Jeg har ikke lagd englekyss i dag,men guttekyss som jeg elsker 😉 Jeg har jo bare gutter jeg så pikekyss blir jo heeeelt sånn jentelus og englekyss er vel ikke det mest maskuline det heller så vi møtes på midten og lager guttekyss. Jeg lagde de etter hovedoppskriften din med 4 eggehviter og 250 gram sukker men jeg tok bort litt sukker… tror jeg brukte 220 gram og tilsatte en stor teskje honning i stedet i håp om at de kanskje blir litt myke i midten.. vi får se.. de står i ovnen nå 🙂
Men tusen takk for inspirasjonen! 🙂 Nå må jeg bare finne ut hva jeg skal lage med de eggeplommene…. for Jeg har ikke ingredienser til Creme Brule 🙂
Mmmm, disse må prøves ! Og så er de kjempefine å se på:)
Ha ei god uke !
Hejsan vännen!
Du har väl missat Bakbloggskartan som finns på min blogg,säg till om du vill vara med + var du bor!
Kram Karin
http://www.bagerskan.se
Wow, så utrolig lekre:) Er såå imponert:)
Herlighet så lekre!! De ble så fine!! Dette har jeg hatt lyst til å prøve meg på lenge, også kommer du med en oppskrift som er så fristende,så da må jeg jo bare prøve!! Takk for alle de fine oppskriftene du deler! God helg!
Bellissimi ♥ ciao e prendo la tua idea grazie
Hei Gry!
Tusen, tusen takk for pakke i posten! Herregud!!! Du er noe av det snilleste jeg har vært borti:-)
Snart får du noe i posten tilbake fra meg:-)
Og dette blogginnlegget kom som bestilt, selvsagt, jeg skal lage englekyss i morgen! For de holder gjennom jula, sant? Hvordan burde jeg forresten oppbevare de?
Takk igjen, snille deg, du er så god:-)
Fin helg til deg, Gry!
Klem Jeanette:-)
Jatakk!
Både til englene og denne matbloggen.
🙂