Brente mandler


 Jeg har laget brente mandler i mange år, både for salg på messer,
gitt bort i gaver, og til oss selv.
Jeg lager masse, 4-5 kg hvert år, så denne oppskriften,
som jeg forøvrig har fått av en god vennine, er godt utprøvd.
 Brente mandler:
5 dl mandler
2,5 – 3 dl melis
1 ts kanel
3/4 dl vann
 Du trenger ei stekepanne,ei tresleiv, ei fjøl med bakepapir
og et brett.
 Sett plata på litt over middels varme.
 Hell mandler, melis, kanel og vann i panna.
Rør til alt er blandet, og la det stå i ro til alt sukrer seg.
 Nå må du røre, det må ikke bennes da blir det bittert…
Når mandlene er begynt å bli blanke og fargen er brun (ikke sort)…
..helles mandlene over på den bakepapirklede fjøla.
Bruk en eller to gafler til å skille mandlene,
pass på!! det er glødende varmt.
Hell de over på et brett etter hvert, og skill en og en der.
La mandlene bli kalde før du har de på et tett glass eller i poser.
Skal du lage flere porsjoner 
må du huske å vaske stekepanne mellom hver gang.
Lykke til! : )

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

9 tanker om “Brente mandler